czwartek, 18 maja 2017

Say Hello !!! - Nieumarły orszak księżnej Lahmi

     No to kontynuujemy cykl wpisów "Say Hello !!!".  Postanowiłem, że posty "Say Hello !!!" będę publikował w czwartki i aby zapobiec chaosowi, publikacje będą grupowane wokół ras/armii. Jeżeli wpisów opisujących daną rasę/armię będzie więcej niż jeden to zakończą się one podsumowaniem. Jako, że poprzednio opisywałem bandę do Warheim FS, a dokładniej Nieumarły tabor ludu Strigosu czyli bandę opartą na modelach z armii Vampire Counts to zgodnie z tym co napisałem powyżej kolejne wpisy również będą dotyczyć rasy nieumarłych.
     Tak więc drugą kompanią do systemu Warheim FS jaką prezentuje jest Nieumarły orszak księżnej Lahmi. Nie jest to ekipa w całości pomalowana ale przynajmniej w całości skompletowana.

  Diagram postępu prac oraz dostępności modeli.

BOHATEROWIE:
1. KSIĘŻNA LAHMI.
2. NEKROMANTA.
3. GWARDZISTA.
4 DWÓRKA.
5 DWÓRKA.

 KSIĘŻNA LAHMI: Orszakiem musi dowodzić Księżna. Księżna może być tylko jedna!
NEKROMANTA: Wampirzyca może wcielić do swej świty jednego Nekromantę.
GWARDZISTA: Wampirzyca może wcielić do swego orszaku jednego Gwardzistę.
DWÓRKA: Księżna może wcielić w szeregi swego orszaku dwie Dwórki.

STRONNICY:
1.  SZKIELET -  w tym chorąży i sygnalista.

SZKIELET: Księżna Lahmi może wcielić do swego orszaku dowolną ilość Szkieletów
(należy jednocześnie pamiętać o zasadzie ograniczającej liczbę modeli drużyny do 15
postaci).

2. ZOMBIE - siedem modeli które można rekrutować plus trzy które można przyzwać z czaru.

ZOMBIE: Wampirzyca może wcielić do swej świty maksymalnie siedem Zombie.
 
3. GHOUL.
 
 GHOUL: W szeregach orszaku może służyć maksymalnie pięć Ghouli.
 
4. GNILEC. 
 
 GNILEC albo GRAVEIR: W orszaku może służyć maksymalnie jeden Gnilec albo
Graveir.
 
5. GRAVIER.  
 
 GNILEC albo GRAVEIR: W orszaku może służyć maksymalnie jeden Gnilec albo
Graveir.
 
6. ŚCIERWOWÓZ.
 
CZARNA KAROCA albo ŚCIERWOWÓZ: Księżna Lahmi może wyposażyć Nieumarły
orszak księżnej Lahmi w jedną Czarną Karocę albo jeden Ścierwowóz.
 
7. CZARNA KAROCA.
 
 CZARNA KAROCA albo ŚCIERWOWÓZ: Księżna Lahmi może wyposażyć Nieumarły
orszak księżnej Lahmi w jedną Czarną Karocę albo jeden Ścierwowóz.
 
      Kilka słów wyjaśnień. Uważny obserwator zapewne zauważył, że większość modeli stronników jest identyczna z bandą Strigan i przy kolejnych wpisach o nieumarłych również będę ten manewr powtarzał. Powodów jest kilka, po pierwsze ekonomiczny, po drugie bandy maluje przede wszystkim dla własnego użytku więc mało prawdopodobne jest abym potrzebował na przykład dwie Czarne Karoce, po trzecie modeli Ghouli, Zombie oraz Szkieletów posiadam zdecydowanie więcej ale żadne z nich nie są dedykowane do konkretnej bandy. Jedynie bohaterowie występujący w kompaniach nieumarłych są, że tak to ujmę jedyni i niepowtarzalni i nie będą się powtarzać: D
 
     Btw. nie przypuszczałem, że tyle czasu zajmie mi przygotowanie modeli zgodnie z założeniami czyli zmyciem starej farby, oczyszczeniem, pomalowanie podkładem, przyklejeniem do podstawek itd. Na tą chwilę modele Vampire Counts mam gotowe w 90%, mam nadzieję, że do końca tygodnia skończę prace nad nimi i będę miał chwilę spokoju oraz czas na malowanie :/